”America ar putea fi pregătită” pentru un preşedinte gay, apreciază un candidat democrat în alegerile prezidenţiale

04 Februarie 2019 11:28 312 0 Ultima modificare 04 Februarie 2019 11:31

Pete Buttigieg, un tânăr primar democrat care îşi trăieşte în mod deschis homosexualitatea şi candidează în vederea alegerilor prezidenţiale din 2020, apreciază că Statele Unite ”ar putea fi pregătite” să aibă un preşedinte gay, relatează AFP. 

Pete Buttigieg, în vârstă de 37 de ani, primarul oraşului South Bend, cu 100.000 de locuitori, în statul Indiana, s-a lansat în ianuarie în cursa prezidenţială americană.

În cazul în care va fi ales - ceea ce este puţin probabil pentru moment -, acest fost militar care a fost staţionat în Afganistan ar deveni primul preşedinte în mod deschis homosexual al Statelor Unite.

Însă americanii sunt ei pregătiţi de această eventualitate, a fost el întrebat duminică, într-un interviu la postul ABC.

”Există doar un singur mod să aflăm”, a răspuns Buttigieg, care s-a căsătorit în 2018.

”Atunci când mi-am făcut coming-out-ul, mă aflam în mijlocul unei campanii în vederea relegerii şi mă aflam într-un moment al vieţii mele în care eram pregătit”, a continuat el, subliniind că este originar dintr-un stat conservator în probleme de societate ca Indiana.

”Iar în acelaşi an am fost reales cu 80% din voturi. Lecţia pe care am reţinut-o este că oamenii sunt pregătiţi să înveţe să te cunoască şi să te judece în funcţie de ideile tale, experienţa pe care o ai şi munca pe care o faci” şi nu în funcţie de orientarea sexuală, a continuat el.

”Iar eu cred că America ar putea fi pregătită””, a apreciat el.

În urma unei hotărâri a Curţii Supreme, în 2015, căsătoria între persoane de acelaşi sex este legală în Statele Unite.

În alegerile de la jumătate de mandat, în 2018, Jared Polis, ales în Colorado, a devenit primul guvernator în mod deschis gay din istoria Statelor Unite.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte