VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Elena Cojocari: Trebuie să apreciem cultura noastră românească. Nu poți să promovezi ceea ce nu apreciezi

În această ediție vă invităm să abordăm tema legată de cultură și atitudinea țărilor europene față de acest domeniu comparativ cu Republica Moldova. Despre cultură, experiența europeană în promovarea valorilor culturale și muzeografie discutăm cu Elena Cojocari, cercetător științific și Director adjunct pe Proiecte Culturale și Educative în cadrul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău.

Elena ne povestește despre cum a ajuns să activeze în domeniul muzeografic, ce țări a vizitat și ce a impresionat-o acolo în domeniul muzeografic. De asemenea, am întrebat pe invitată emisiunii Vocea Diasporei despre ce putem prelua din practicile europene în domeniul cultural și cum putem noi promova cultura și valorile noastre tradiționale peste hotare.

Răspunsurile la aceste și alte întrebări oferite de Elena Cojocari le puteți afla în format audio din emisiunea Vocea Diasporei de pe site-ul Vocii Basarabiei.

Elena Cojocari: În primul rând, trebuie să cunoaștem noi cine suntem, să ne apreciem cultura noastră, să apreciem familia, satul, țara, cultura românească în general. Fiind că nu poți să promovezi ceea ce singur nu apreciezi.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.