Lista taxelor ce pot fi achitate online a fost extinsă

10 Ianuarie 2019 14:50 620 0 Ultima modificare 10 Ianuarie 2019 14:53

Lista taxelor ce pot fi achitate online a fost completată. Este vorba despre impozitul ce rezultă din contractele de locațiune. Astfel, din 3 ianuarie 2019, impozitul din transmiterea în posesie și/sau în folosință a imobilului poate fi achitat prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice.

Pentru asta, contribuabilul urmează să acceseze serviciul mpay.gov.md, să introducă datele solicitate în formular, să aleagă metoda de plată și să achite impozitul propriu-zis.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, în cazul în care contribuabilul deține semnătură electronică sau mobilă, contractul de dare în locațiune a bunurilor imobiliare poate fi înregistrat online prin accesarea portalului serviciilor fiscale electronice www.servicii.fisc.md.

Potrivit legislației, persoanele fizice care oferă imobile în posesie și/sau în folosință, sunt obligate să înregistreze contractul de locațiune la Serviciul Fiscal de Stat și să achite impozit în mărime de 7% din valoarea contractului. În caz contrar, proprietarii riscă amenzi și sancțiuni.

În prezent, prin intermediul serviciului MPay pot fi achitate mai multe impozite și taxe.

 

 

 

 

 

 

sursa: moldpres.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte