Atragerea investițiilor străine, o prioritate pentru Republica Moldova

16 Mai 2018 03:00 8768 0

Atragerea investițiilor străine este prioritară pentru țara noastră. Astfel, Republica Moldova susține ideea creării unei baze de date comune a potențialilor investitori și exportatori din țările membre ale Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră pentru atragerea de investiții.

Mai mult, președintele Legislativului a declarat în cadrul Summitului spikerilor statelor membre ale Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră că provocările întâmpinate de țările din regiunea Mării Negre constituie o problemă serioasă de instabilitate regională.

„După cum știm cu toții, regiunea noastră se confruntă cu probleme sistemice, precum instabilitate politică și economică, terorism și tensiuni între state. Este absolut necesar să interacționăm mai mult, să cooperăm mai mult, să dezvoltăm relațiile de business reciproce și să descoperim noi oportunități pe care această regiune are de oferit", a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Doar în anul 2017, volumul comerțului Republicii Moldova cu țările membre ale Organizației Cooperării Economice de la Marea Neagră a constituit peste 3 miliarde de dolari, adică 47 la sută din volumul total al comerțului din țara noastră.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte