Banii din UE, tot mai aproape de Moldova; Autoritățile de la Chișinău își propun îndeplinirea tuturor condițiilor pentru a primi asistență

08 Mai 2018 03:00 6728 0

Autoritățile de la Chișinău își propun ca, până la finele actualei sesiuni parlamentare să îndeplinească toate condițiile pentru a primi toate cele trei tranșe din asistența macro-financiară oferită de Uniunea Europeană. Asigurarea a fost făcută de premierul Pavel Filip, într-un interviu pentru Agenția MOLDPRES.

"Sunt optimist că, din punct de vedere strict al calendarului administrativ, primele două tranșe vor veni anul acesta, încercăm și a treia tranșă, dar mergem pe ideea că, din rațiuni administrative, e posibil ca cea din urmă să ajungă abia după alegeri. Continuăm să lucrăm la implementarea măsurilor și, în mod cert, banii europeni vor veni”, a menționat Premierul Pavel Filip.

Cât privește frauda bancară, Filip a specificat că au fost luate toate măsurile necesare pentru fortificarea acestui domeniu, iar legislația adoptată recent nu va permite repetarea unui asemenea scenariu.

Au început investițiile străine în sectorul nostru bancar, ceea ce denotă credibilitate. De asemenea, avem o evaluare completă a ceea ce s-a întâmplat, care a fost realizată de o reputată firmă internațională. Am publicat deja cele mai importante aspecte ale celui de-al doilea raport Kroll, el a fost transmis în formă completă către procurori, pentru a-i trage la răspundere pe cei vinovați”, a spus șeful executivului.

Premierul a mai spus că, în timpul vizitei sale la Bruxelles, oficialii europeni au confirmat că Republica Moldova este tot mai aproape de Uniunea Europeană și că va continua să sprijine țara noastră în parcursul european.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte