Peste 100 de tractoare, donate de Guvernul Japoniei pentru fermierii din Republica Moldova

07 Mai 2018 03:00 1545 0

Investiții concrete în agricultură. Peste 100 de tractoare în valoare de peste 4 milioane de dolari, au fost donate de Guvernul Japoniei pentru fermierii din Republica Moldova. Tehnica, una din cele mai moderne, va fi comercializată agricultorilor în condiții avantajoase: plată în rate, dobânda zero, fără garanție bancară sau gaj și cu posibilitatea de extindere a termenului de onorare a plăților.

„Am venit în Moldova cu dorința de a ajuta această țară să devină mai prosperă, ceea ce va fi posibil prin crearea mai multor locuri noi de muncă", a menționat Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii.

Prezent la eveniment, premierul a declarat că datorită suportului Japoniei, agricultorii au beneficiat de utilaje de cea mai înaltă calitate.

„Acest lucru ne vorbește despre niște elemente importante, cum ar fi atitudinea Guvernului Japoniei față de Republica Moldova. Dincolo de faptul că s-au perindat guverne aici, la Chișinău, această atitudine nu s-a schimbat", a spus premierul Pavel Filip. 

Astfel, primii fermieri au primit cheile și actele utilajelor. Până în prezent, Guvernul Japoniei a donat peste 24 de milioane de dolari pentru dezvoltarea agriculturii din Republica Moldova.


               

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte