CEC solicită restituirea sumei de 7 940,17 mii lei în fondul de rezervă al Guvernului

04 Octombrie 2021 13:31 4630 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) solicită restituirea, prin restabilire, a sumei de 7 940,17 mii lei economisite în procesul de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent în fondul de rezervă al Guvernului. După finalizarea tuturor acțiunilor destinate organizării și desfășurării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, s-au format economii în sumă de 7 940,17 mii lei, transmite CURENTUL.

Astfel, CEC a economisit suma de 4 833,4 mii lei la remunerarea funcționarilor Comisiei și a persoanelor contractate pe perioada electorală, la achiziționarea materialelor și documentelor electorale, inclusiv a buletinelor de vot, al căror preț de achiziționare a fost mult mai mic, la serviciile pentru primirea și deservirea delegațiilor oficiale, la serviciile de transport și în cazul altor tipuri de cheltuieli la care s-a renunțat sau au fost posibile economii semnificative.

Tot în context, Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral a economisit suma de 677,4 mii lei planificați pentru remunerarea formatorilor, achiziționarea materialelor pentru instruire, în contextul în care instruirile s-au desfășurat on-line

Totodată, consiliile electorale au economisit suma de 2 429,37 mii lei la indemnizația funcționarilor electorali încadrați efectiv în birourile electorale, la achiziționarea combustibilului și achitarea cheltuielilor pentru deplasări, din motiv că a fost diminuat numărul de deplasări efective, precum și la procurarea altor materiale.

Reamintim că pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 Comisiei Electorale Centrale i-au fost alocate mijloace financiare în sumă de 92 468,0 mii lei, iar efectiv au fost valorificați 84 527,83 mii lei. După restabilirea în fondul de rezervă, mijloacele financiare economisite de CEC în suma de 7 940,17 mii lei, pot fi utilizate de Guvern pentru a răspunde prompt la anumite necesități de finanțare în situații imprevizibile și excepționale.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte