Aneta Zasavițchi: De parcă sectorul HoReCa nici nu există, de parcă nu e despre Oameni, familii, de parcă ne-au șters din existența acestei țari

22 Aprilie 2021 14:01 383 0
Săptămâna trecută, Asociația MĂR, în numele celor peste 50.000 de familii, care au ca sursă de existență domeniul HoReCa, a înaintat o solicitare în adresa Premierului interimar al Republicii Moldova, în care a menționat situația dezastruoasă în care se află un întreg sector al economiei.

Asociația a solicitat intervenția autorităților pe anumite subiecte de importanță majoră: prelungirea programului de activitate pentru sectorul HoReCa până la ora 22:00; permiterea organizării evenimentelor festive cu caracter unic pe baza testului negativ; includerea angajaților HoReCa în a II-a etapă a campaniei de vaccinare; inițierea unor măsuri de suport economic, necesare sectorului, pentru a evita falimentările și emigrarea în masă a angajaților; organizarea unei întrevederi cu Premierul interimar și reprezentanții sectorului.
 
Într-o postare pe Facebook, Aneta Zasavițchi, președintele asociației, a scris că drept răspuns, reprezentanții sectorului au primit un NU la toate solicitările și că acest refuz tipizat și această ignoranță față de un sector întreg al economiei este cel puțin rușinos. „Se creează impresia că adresările noastre nici nu ajung să fie analizate la ședințele Comisiei pentru Situații Excepționale, care în opinia noastră ar trebui să fie publice, ca fiecare cetățean să poată urmări argumentele și contra-argumentele aduse de membrii comisiei, atunci când impun o nouă restricție sau discută despre măsuri care afectează sectoare întregi din economie”, a scris președinele MĂR.

„Astăzi, domnul Premier interimar a anunțat abrogarea orei marțiale, redeschiderea activităților teatral-concertistice și că activitățile cultelor religioase ar trebui să se desfășoare în aer liber. Despre entitățile economice care au cel mai mult de suferit – NIMIC. Nici o măsură adaptată, nici o subvenționare. De parcă sectorul HoReCa nici nu există, de parcă nu e despre Oameni, familii, de parcă ne-au șters din existența acestei țari! Rușine Guvernul Republicii Moldova!”, a mai scris Aneta Zasavițchi.
 
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte