România: Autoritățile vremelnice din R. Moldova să nu încerce să politizeze tema gazoductului Ungheni-Chișinău

14 August 2020 16:28 585 0

Premierul României, Ludovic Orban, a atras, vineri, atenția autorităților din Republica Moldova să nu politizeze tema gazoductului Ungheni- Chișinău, care a fost realizat în baza unui proiect finanțat integral de statul român, potrivit www.agerpres.ro 

Prezent la inaugurarea tronsonului de conductă de gaz Craiova- Segarcea, aferent etapei I din conducta de transport Craiova-Segarcea-Calafat, Orban a subliniat că gazoductul Ungheni- Chișinău este "o investiție de suflet" a României.

"Sunt investiții extrem de importante. Unele care au fost finalizate, cum este o investiție de suflet a României, și anume gazoductul Ungheni-Chișinău, care a fost finalizat și pentru care îl felicit pe domnul director general Sterian (n.r.- Ion Sterian) și în același timp atrag atenția autorităților vremelnice din Republica Moldova să nu încerce să politizeze acest subiect. Este o investiție făcută de statul român, prin intermediul unei companii a statului român, o investiție care a fost finanțată de noi și care urmărește să ofere locuitorilor Basarabiei o sursă alternativă de alimentare cu gaz natural", a afirmat Ludovic Orban. 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte