FORUM / Pericolul prăbușirii sectorului Râșcani în mina de piatră a fost „amânat”, dar nu și lichidat

14 Mai 2020 21:42 814 0 Ultima modificare 14 Mai 2020 21:45

Mina Chișinău a fost reconectată la rețeaua de energie electrică, astfel a fost reluat procesul de evacuare a apei din mină. Dar pericolul prăbușirii în gol a unei porțiuni a sect. Râșcani din mun. Chișinău nu a dispărut. Asta a declarat consilierul municip[al Corneliu Pântea, în cadrul emisiunii FORUM de la Vocea Basarabiei.

 „În data de 11.05.2020 Primăria mun. Chișinău a expediat un demers către Î.C.S Premier Energy, furnizorul de energie electrică, în care a solicitat o grație de plată până la următoarea ședință a Consiliului Municipal Chișinău la care va fi examinată situația de la S.A. Mina Chișinău.

Urmează să identificăm, în bugetul municipal 2020, suma necesară pentru evacuarea apei din mină pentru toată perioada anului curent.
Sper, colegii din CMC să înțeleagă gravitatea situației și necesitatea unei reforme și în așa fel să ajungem la un consens pe acest subiect”, a menționar invitatul emisiunii.

Între timp S.A. Apă Canal împreună cu S.A. Mina Chișinău au format un grup de lucru care pregătește caietul de sarcini pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind organizarea procesului de captare, pompare și tratare a apei din Mina Chișinău. Asta pentru a înțelege cum putem organiza construcția “prizei de alimentare cu apă” și cât ne va costa ea, pentru că acolo trebuie să ajungem.
În scurt timp va fi anunțat un concurs pentru elaborarea studiului de fezabilitate, la care vom invita și specialiști din afara R. Moldova, a explicat Corneliu Pântea.

Alt subiect abordat în cadrul emisiunii FORUM a fost transportul public și soluții pentru îmbunătățirea acestuia. La întrebarea unui radioascultător dacă nu ar fi o soluție implementarea transportului gratuit, domnul Pântea a spus că nicăieri în lume nu e nimic gratuit, dar nici efectul economic nu ar fi cel scontat. Din săraci am deveni și mai săraci.

Alt radioascultător a menționat că nu este de acord cu comasarea regiei transport electric și cea auto, opinie pentru care pledează consilierul. Argumentele domniei sale au fost concludente și convingătoare. „E același domeniu de activitate, prestează aceleași servicii și atunci la ce ne trebuie două structuri de administrare?”, a explicat Corneliu Pântea.

Vorbind despre renovarea parcului transportului public, invitatul emisiunii FORUM a dat asigurări radioascultătorilor că totul va decurge transparent, cinstit și în interesul municipalității și a cetățenilor. Acest lucru este posibil pentru că în comisia de licitație sunt incluși reprezentanți ai tuturor fracțiunilor municipale, a conchis deputatul, invitat la emisiunea Forum, moderată şi pregătită de jurnaliştii Leonid Smolniţchi şi Natalia Hadârcă.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte