Moldova va primi 87 de milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru susținerea sistemului de sănătate și relansarea economiei

06 Mai 2020 13:08 478 0 Ultima modificare 06 Mai 2020 13:10

Moldova va primi 87 de milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru susținerea sistemului de sănătate și relansarea economiei după epidemie și carantină. Anunțul a fost făcut de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate.

Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, spune că de 2,5 ani de când se află în Republica Moldova nu vede progrese în dosarul privind furtul miliardului. Potrivit lui, nu sunt rezultate palpabile nici în ceea ce privește recuperarea banilor furați, nici în ceea ce ține de tragerea la răspundere a celor vinovați, iar acest lucru este un semnal foarte important și pentru investitori, pentru partenerii internaționali.

Potrivit lui, și dauna făcută de furtul miliardului, dar și crima în sine este de proporții. În opinia lui, Procuratura ar trebui frecvent să prezinte rapoarte în Parlament cu privire la recuperarea banilor din furtul miliardului.Peter Michalko susține că recomandarea UE este ca să fie formată o echipă de investigație la care să participe și specialiști internaționali.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte