Primarul de Sângerei vrea să redeschidă piața, pentru a veni în sprijinul nevoiașilor și al celor care și-au pierdut locul de muncă

29 Aprilie 2020 09:50 2560 0

Arcadie Covaliov, primarul de Sângerei, medic de profesie, a devenit cunoscut în întreaga țară pentru acțiunile hotărâte în situația de pandemie, de a proteja locuitorii orașului și a combate noul virus Covid-19. În tot ce face, el se consultă nu numai consiliul orășenesc, ci și se sfătuiește cu locuitorii. El a postat pe pagina sa de facebook o nouă inițiativă, ținând cu tot dinadinsul să le aducă la cunoștință concitadinilor săi planurile imediate pentru a le ușura situația în condiții de criză.

„Precum știți, am fost primii din țară care am luat decizia să închidem piața, pentru că am vrut să acționăm prompt în momentul în care am avut o singură certitudine - viața are prioritate. Acum, după aceste luni de izolare și de încercare, certitudinea sună altfel - trebuie să învățăm să trăim cu virusul lângă noi.

În aceste condiții și pe fundalul general de destindere prudentă, am făcut o solicitare să redeschidem, conform masurilor de siguranță impuse, piața din Sângerei. Nu avem de ales. Nu putem sta în casă la nesfârșit. Primesc zilnic zeci de mesaje de la oameni disperați din cauza situației financiare. Nu suntem în drept să stăm și să așteptăm să treacă molima. Nu va trece curând. Cetățenii orașului s-au comportat, în mare parte, cu responsabilitate și adecvat situației.

Acum, am decis să înaintez propunerea respectivă Comisiei pentru situații excepționale a Republicii Moldova. Repet, vom căuta să asigurăm măsurile de precauție, indispensabile în astfel de cazuri. Răspundem unor cerințe juste și iminente ale oamenilor, care sunt puși la zid de situația economică actuală și viitoare, așa cum se arată ea. Nu ne jucăm cu viețile oamenilor, vă chem în continuare să păstrați toate măsurile de siguranță, doar încercăm să revenim la o viață apropiată de normalitate, chiar dacă inamicul invizibil e mereu în preajma noastră.

Sper că înțelegeți demersul meu. Dacă cineva e alarmat, nu iese din casă, dar persoanele determinate să respecte prevederile și au mare necesitate, precum sunt zeci de agenți economici care activează în piața din oraș, ar trebui să își reia activitatea. Așteptăm răspunsul comisiei și vă mulțumesc pentru rezultatele pe care le avem până în momentul de față. Sunt mândru și fericit că am putut să ne organizăm și să fim bine în Sângerei. Merităm o gură de aer, chiar dacă o vom lua cu multe precauții”, a scris Arcadie Covaliov pe rețelele de socializare din Sângerei.

 

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte