Calea Ferată din Moldova își suspendă provizoriu transportul de mărfuri. Angajații sunt în șomaj tehnic

23 Aprilie 2020 12:12 557 0

Î.S.„Calea Ferată din Moldova” informează că, în legătură cu reducerea substanțială a volumului de mărfuri, s-a decis sistarea traficului de mărfuri începând de astăzi, ora 8.00, până pe 27 aprilie curent, ora 8.00.

Toate solicitările agenților economici de încărcare-descărcare a vagoanelor vor fi asigurate.

Conducerea CFM anunță că această măsură are un caracter provizoriu și speră că în cel mai scurt timp se va reveni la ritmuri normale de activitate.

Solicitat de Vocea Basarabiei, Adrian Onceanu, director general al CFM, a declarat că activitatea Căii Ferate din Moldova nu se suspendă, se sistează doar provizoriu transportul de mărfuri din considerente pur economice. „Așteptăm să se adune încărcături, să putem forma garnituri de 30-35 de vagoane. Mărfurile nu au restricții de circulație, însă unele companii și-au sistat activitatea, de aici și nivelul scăzut de mărfuri pentru import-export”, ne-a explicat Adrian Onceanu.

În prezent, calea ferată deservește doar rutele interne de transport de călători. Transportul internațional de pasageri au fost suspendate din cauza pandemiei de Covid. Angajații de la Calea Ferată a Moldovei care nu au front de lucru se află în șomaj tehnic.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte