Comerțul ambulant și cel angro de produse agricole, o „gură de aer” pentru cei care sunt nevoiți să se aprovizioneze doar de la market

09 Aprilie 2020 13:26 565 0

Chișinăuienii, dar credem că nu numai ei, s-au convins cât e de greu și costisitor să-ți procuri alimentele necesare doar de la market, unde prețurile au săltat considerabil. În timp ce în Germania furnizorii au ieftinit produsele, pentru a ajuta populația aflată în criză, la noi este invers: prețuri umflate, în timp ce piețele au fost închise.

Primăria Chișinău va susține, pe perioada stării de urgență, comercializarea produselor vegetale autohtone prin internet, pe teritoriul municipiului. Totodată, autoritățile locale vor propune un proiect de decizie privind suspendarea provizorie a taxei locale pentru magazinele online de profil, pe o perioadă nedeterminată.

Prevederi în acest sens au fost aprobate astăzi de către Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău. Totodată, în procesul livrării produselor comandate online, se vor respecta, obligatoriu, normele pentru combaterea răspândirii infecției COVID-19 (utilizarea mijloacelor individuale de protecție – mască de protecție și mănuși).

De asemenea, Comisia a autorizat comerțul ambulant pentru gospodăriile țărănești (de fermier), zilnic, între orele 6:00-14:00, cu produse agricole vegetale proprii, inclusiv material săditor și semincer (din remorcă sau automagazin), în baza schemelor de amplasare emise de preturile de sector sau primăriile din suburbiile municipiului Chișinău, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19.

Totodată, s-a convenit acceptarea desfășurării comerțului angro, zilnic, între orele: 6:00-17:00, cu produse agricole vegetale, material săditor, semincer de producție proprie și animale domestice, pe teritoriul amenajat din strada Cărbunari 9, aflat în gestiunea economică a Î.M. „Piața Centrală”, cu condiția respectării normelor igienice pentru reducerea infecției prin coronavirus (minimum trei metri distantă între unitățile comerciale).

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte