Premierul Orban cere măsuri rapide de fluidizare a transportului de marfă

03 Aprilie 2020 11:30 348 0

Premierul Ludovic Orban a cerut Ministerului de Interne să aducă mai multe clarificări, printr-o ordonanță militară, în legătură cu transportul de marfă astfel încât acesta să nu întâmpine niciun fel de ”opreliști”.

Premierul Orban a cerut precizări cu privire la regimul la care sunt supuși șoferii de tir care transportă marfă astfel încât aceștia să nu refuze să mai efectueze deplasări în afara frontierelelor. De asemenea, Ludovic Orban a cerut scurtarea timpilor petrecuți de transportatorii de marfă la frontiere.

În replică, ministrul de interne Marcel Vela a spus că are în vedere noi măsuri pentru fluidizarea transportului de marfă la graniță și reducerea timpului la frontieră. Între aceste măsuri se va număra separarea traficului rutier de transporturile de marfă la vama Nădlac. De asemenea, MAI are în vedere o ordonanță  militară pentru eliminarea chestionarelor de către șoferii străini și introducerea unor timpi maximi.  

Trebuie să dăm ”un semnal către transportatori că nu vor fi opreliști” astfel încât aprovizionarea să nu sufere întreruperi, a subliniat Ludovic Orban. Prmeierul a cerut și reglementarea transportului intrajudețean chiar dacă a scăzut traficul pentru că sunt companii cu angajați care depind de acest transport în comun.

 Sursa: „Vocile Lumii”
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte