Două bănci din Republica Moldova amână plata ratelor la credite

17 Martie 2020 12:40 762 0 Ultima modificare 17 Martie 2020 12:45

Moldova Agroindbank a anunțat decizia de a amâna până la data de 31 mai plata ratelor la credite, inclusiv dobânzile, susţinându-şi clienţii persoane fizice în situaţia cauzată de COVID-19.

Astfel, achitarea ratelor la credite, inclusiv dobânzile în perioada martie-aprilie-mai 2020 se amână. Rambursările acestor sume vor fi efectuate în luna iunie. La solicitarea clientului, graficul de rambursare a sumelor în cauză va fi modificat.

Decizia se extinde asupra produselor creditare pentru persoane fizice: de consum, ipotecare, overdraft, cardul de cumpărături în rate LiberCard şi cardul de credit.

Pentru perioada martie-aprilie-mai 2020 nu vor fi aplicate penalităţi pentru neachitarea sumelor datorate spre plată.

MAIB menţionează că în cazul în care au posibilitate, clienţii pot achita ratele conform graficului. Plata poate fi efectuată prin intermediul aplicaţiei MAIBank sau Internet Banking, pentru a evita vizita la bancă.

În acelaşi timp, MAIB accentuează că deservirea depozitelor se va desfăşura în regim obişnuit, în pofida circumstanţelor create.

A dat dovadă de grijă față de clienți și Victoriabank care a anunțat despre perioada de grație extinsă pentru Cardurile de Credit. „În aceasta perioada complicată dorim să vă ajutăm să limitați drumurile la bancă. Am decis sa extindem perioada de grație la Cardurile de Credit Star, Revolving și Premium, până în luna mai. Astfel, nu mai ai obligație de plată în lunile martie și aprilie. Prima obligație de plată o vei avea între 1-25 mai 2020, așa cum vei regăsi informațiile în extrasul de cont. Echipa Victoriabank”, se menționează într-un comunicat emis de bancă. 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte