Când le convine, PAS și PPDA votează cu socialiștii

13 Martie 2020 11:37 409 0

Taxe usturătoare pentru organizarea evenimentelor în Chişinău. În premieră, au fost stabilite taxe pentru maratoane sau târguri. Sumele pot ajunge la milioane de lei, spre nemulţumirea celor care organizează evenimente.
Schimbările au fost propuse de Direcţia Comerţ a capitalei și au fost votate în Decizia cu privire la Taxele locale.

Astfel, pentru un eveniment în Piaţa Marii Adunări Naţionale, organizatorii vor trebui să achite o mie de lei pentru un metru pătrat ocupat. În celelalte sectoare, cifra este de 500 de lei per metru pătrat.
Dumitru Voloşin organizatorul primului Maraton Internaţional Chişinău spune că intenţia autorităţilor este aberantă şi o va contesta prin toate metodele posibile.

Venim cu precizări la această știre. Taxele locale au fost votate de către consilierii PSRM, PAS și PPDA. Aleșii locali de la Partidul Liberal și Partidul Unității Naționale nu au participat la vot.
Unii consilieri și-au dat seama de votul dat în grabă și acum propun ca decizia să fie revăzută. Şeful fracţiunii PAS, Vasile Grădinaru a spus că au fost deja organizate dezbateri publice la acest subiect şi decizia ar putea fi revizuită, pentru că, recunoaşte el, consilierilor cel mai probabil, le-au scăpat detalii din document.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte