Departamentul Comerț al Statelor Unite contribuie la integrarea economică regională a Republicii Moldova

03 Martie 2020 09:18 384 0

Directorul General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vladislav COTICI a avut o întrevedere cu reprezentanții Departamentului Comerț al SUA, responsabili de implementarea Programului de Dezvoltare a Dreptului Comercial (CLDP).
“A fost o discuție axată pe identificarea unor domenii prioritare, pentru care Programul de Dezvoltare a Dreptului Comercial al SUA ar putea acorda sprijin, contribuind astfel la dezvoltarea relațiilor comerciale dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, precum și la integrarea economică regională a țării noastre”, a declarat Vladislav COTICI.
„Exprimăm recunoștința părții Americane pentru colaborare și suportul acordat de-a lungul anilor, subliniind că atribuțiile Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor sunt orientate spre siguranța produsului utilizat de consumatorul final din Republica Moldova, precum și facilitarea exporturilor cu produse agroalimentare sigure, a mai spus Directorul General ANSA.
Reprezentanții Părții Americane au subliniat că în acest proces complex, rolul ANSA are o valoare semnificativă, Agenția fiind responsabilă de asigurarea notificărilor către organizațiile internaționale de domeniu, precum OIE, IPPC și Codex Alimentarius.
Interlocutorii au agreat dezvoltarea ariilor de colaborare și determinarea în comun a unor domenii de instruire pentru colaboratorii ANSA prin prisma programului dat. Aceste instruiri vor dezvolta capacitățile colaboratorilor Agenției în ceea ce vizează implementarea angajamentelor instituționale în domeniile sanitar veterinar și fitosanitar ale Republicii Moldova.
Amintim că la întrevedere au participat reprezentanții Programului de Dezvoltare a Dreptului Comercial ai Ambasadei SUA în Republica Moldova, vice directorii și șefii direcțiilor de specialitate ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte