Ministerul Finanțelor a lansat consultările publice privind politica fiscală pentru anul 2021

13 Februarie 2020 18:18 449 0 Ultima modificare 13 Februarie 2020 18:20

Viceprim-ministrul Serghei Pușcuța a avut o ședință de lucru cu membrii Camerei de Comerț Americane din Moldova. La eveniment au mai participat conducerea Serviciului Fiscal de Stat și Serviciului Vamal.

În debutul ședinței, dl Serghei Pușcuța a mulțumit reprezentanților mediului de afaceri pentru interesul manifestat, menționând că Ministerul Finanțelor deja a recepționat mai multe propuneri în acest sens de la asociațiile de business și alte părți interesate.

De asemenea, Vicepremierul a declarat că prioritățile politicii fiscale pentru anul viitor sunt simplificarea administrării fiscale, reducerea costurilor de raportare și achitare a impozitelor și taxelor, standardizarea regimurilor fiscale, precum și asigurarea previzibilității în aplicarea impozitelor și taxelor.

La rândul său, Directorul executiv al Camerei de Comerţ Americane din Moldova, dna Mila Malairău a subliniat importanța unor asemenea ședințe de lucru, deoarece prevederile politicii fiscale și vamale sunt de un interes major pentru mediul de afaceri și au un impact mare asupra activității acestuia:

„Mulțumim pentru deschiderea de care ați dat dovadă. Multe din ceea ce Ministerul Finanțelor și-a pus ca scop să realizeze de fapt se regăsesc și în propunerile care le-au dat membrii Camerei de Comerț Americane din Moldova".

În cadrul ședinței, membrii Camerei de Comerț Americane au venit cu mai multe propuneri care urmează a fi examinate în procesul de elaborare a documentului de politici fiscale.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte