Sunt propuse modificări la Legea cu privire la principiile de subvenționare

11 Februarie 2020 10:54 369 0 Ultima modificare 11 Februarie 2020 10:55

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură propune modificări la Legea cu privire la principiile de subvenționare.

Una din propuneri ține de extinderea plafonului de vârstă pentru tinerii fermieri, de la 35 la 40 de ani. Se așteaptă că aceasta va contribui la majorarea numărului celor care vin să activeze în sectorul agricol.

De asemenea, a fost revăzut modul de acordare a subvențiilor, în vederea încurajării domeniilor prioritare de subvenționare, transmite IPN.

Alte modificări completează atribuțiile Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură, accentul fiind pus pe transparența decizională.

Mai multe modificări vizează reglementările privind plățile directe, inclusiv beneficiarii acestora și cuantumul plăților directe, de asemenea este concretizat termenul de intrare în vigoare a acestora.

Astfel, plățile directe vor fi implementate per cap de animal deținut de fermier din 2020, iar din 2021 per unitate de teren agricol cultivat.

Modificările se referă și la simplificarea criteriilor speciale de eligibilitate a beneficiarilor de subvenții, numărul de documente incluse în dosare pentru subvenționare, sunt reglementate verificările efectuate de AIPA pe teren, la locul investiției (o dată pe an) și alte aspecte. Proiectul este supus dezbaterilor publice.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte