O parte din Profitul BNM direcționat în bugetul de stat, ca soluție în „legea miliarului"

10 Februarie 2020 11:12 388 0 Ultima modificare 10 Februarie 2020 11:17

O parte din profitul Băncii Naționale va fi direcționa în bugetul de stat pentru a compensa mijloacele pe care trebuie să le plătească cetățenii Republicii Moldova în urma așa numitei „legi a miliarului”.

Potrivit președintelui, Igor Dodon, măsura se regăsește într-un proiect ce prevede „micșorarea poverii asupra cetățenilor în legătură cu așa numita „legea miliarului”, care va fi votat săptămâna a asta la Guvern și prezentat Parlamentului spre aprobare, transmite IPN.

„Este vorba de 5-6 miliarde de lei din 20 de miliarde. Cred că e primul pas care se face la această etapă. Sunt și alte soluții pe care acum le identificăm”, a spus șeful statului. Igor Dodon mai spune că proiectul de lege care a fost discutat și cu Fondul Monetar Internațional (FMI).

Guvernul condus de Pavel Filip, a adoptat pachetul de legi prin care banii dispăruți din sistemul bancar au fost transformați în datorie de stat, prin asumare de răspundere, în 2016. Legile au fost promulgate de fostul președinte Nicolae Timofti.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte