Alte 72 de întreprinderi din Federația Rusă au primit dreptul de a exporta produse de origine animală în R. Moldova

24 Ianuarie 2020 14:41 434 0

Alte 72 de întreprinderi din Rusia au primit dreptul de a exporta produse de origine animală în Moldova. Este vorba de întreprinderi de producere a produselor din pește, a hranei pentru copii, a cărnii de pasăre, a produselor lactate și produselor apicole.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul Rosselhoznadzor, acordul corespunzător a fost atins în urma unei întrevederi cu conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din Republica Moldova în marja expoziției internaționale „Green Week 2020” din Germania.

Permisiunea a fost primită în baza garanțiilor Rosselhoznadzor, luând în considerare „cooperarea fructuoasă între serviciile veterinare din Moldova și Rusia”.

În comunicat se mai spune că serviciul veterinar din Moldova „și-a confirmat disponibilitatea de a veni în Rusia până la sfârșitul anului 2020 pentru a inspecta întreprinderile ruse interesate să exporte producţie de origine animală în Moldova”.

După cum a informat anterior INFOTAG, în prezent, peste 230 de întreprinderi ale Federației Ruse au dreptul să exporte producţie de origine animală pe piața moldovenească. În același timp, mai puțin de 10 companii moldovenești au permisiunea Rosselhoznadzor de a exporta aceste produse în Federația Rusă.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte