(DOC) Consiliul Concurenței și ANRE, sesizate după majorarea prețurilor la combustibil

17 Ianuarie 2020 14:08 568 0 Ultima modificare 17 Ianuarie 2020 14:11

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, consideră majorarea de către agenții economici a prețurilor la combustibil drept un acord de cartel. În acest sens, deputatul a expediat o solicitare în adresa Consiliului Concurenței privind inițiarea investigației în regim de urgență. Totodată, Slusari a cerut Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică inițiarea unor controale a companiilor petroliere.

Noi calificăm scumpirile actuale a benzinei, motorinei și gazului lichefiat drept abuz și un acord anticoncurențial/de cartel din partea companiilor petroliere, care ar afecta semnificativ economia țării și veniturile cetățenilor. În special, acest lucru afectează grav fermierii în ajunul noului sezon agricol. Poporul are un temei să protesteze impotriva acestor creșteri. Cerem intervenția de urgență a ANRE și Consiliului Concurenței, precum și convocarea promtă a ședinței Comisiei economiei, finanțe și buget pentru audierea acestor instituții”, a menționat vicespeakerul.

Deputatul a precizat că prețurile la combustibil în R.Moldova au crescut în timp ce prețurile mondiale la petrol s-au micșorat de la 69 la 64 dolari pentru un baril.  

 

 

Amintim că în mai puțin de două săptămâni au fost înregistrate două scumpiri ale combustibilului. Ultima scumpire a fost înregistrată astăzi. Pentru benzina A95 și A98 vom plăti în medie cu 55 de bani mai mult, adică 19.25 lei și, respectiv, 19.85 lei.

Sursa: deschide.md

S-au scumpit carburanții! Care sunt noile prețuri

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte