Anunț important pentru agenții economici transnistreni! Despre ce este vorba

15 Ianuarie 2020 16:30 457 0 Ultima modificare 15 Ianuarie 2020 16:34

Agenții economici înregistrați și neînregistrați la Agenția Servicii Publice și instituțiile publice din raioanele de est ale Republicii Moldova vor avea permisiunea pentru traversarea punctelor de trecere a frontierei de stat Pervomaisk-Cuciurgan, Goianul Nou-Platonovo și Novosavițkoe–Cuciurgan pentru efectuarea procedurilor vamale a mărfurilor, fără perceperea drepturilor de import sau export, până la 31 ianuarie 2021.

Aceasta cu condiția rămânerii mărfurilor pe teritoriul necontrolat de către organele constituționale ale Republicii Moldova. Guvernul a extins cu un an termenul stabilit printr-o decizie în acest sens, aprobată în 2017, transmite IPN.

Precum relevă Ministerul Finanțelor, extinderea termenului se justifică prin necesitatea identificării unor soluții viabile de înregistrare a instituțiilor publice din raioanele de est ale Republicii Moldova.

Prim acest gest se mai dorește notificarea suplimentară a agenții economici din stânga Nistrului neînregistrați la Agenția Servicii Publice privind obligativitatea înregistrării.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte