15 octombrie este termenul limită de achitare a impozitelor pentru bunurile imobiliare

07 Octombrie 2019 15:09 244 0

Onorarea obligaţiei fiscale se face cu Avizul de plată a impozitului pe bunurile imobiliare direct la oficiile poştale, bancare; prin serviciul guvernamental de plăţi electronice www.mpay.gov.md sau prin: https://servicii.fisc.md/fisaimobilului.aspx cu log-ările semnăturii digitale/mobile.

Scutirea la impozitul pe bunurile imobiliare se acordă persoanelor de vârstă pensionară, în temeiul art. 283 din Codul fiscal conform Anexei (380 mii lei din valoarea estimată în scopul impozitării imobilului - domiciliu).

În temeiul legislaţiei în vigoare, pentru cei care admit restanţe la plata impozitului pe bunurile imobiliare, conform art.  228 din Codul fiscal, sunt prevăzute penalităţi, măsuri de executare silită, inclusiv sechestrarea bunurilor private.

Informaţii suplimentare pot fi oferite prin e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la sediul Direcţiei de colectare a impozitelor şi taxelor locale, din str. 31 August 1989, 63A (acces din str. Armenească).  

Pentru siguranţa şi protecţia datelor cu caracter personal,  Avizele de plată pot fi eliberate la sediul Direcţiei, la prezentarea actului de identitate sau a împuternicirii legale.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte