Cât de des poate fi schimbat cursul valutar // VIDEO

26 August 2019 14:16 517 0 Ultima modificare 26 August 2019 14:21

Unitățile de schimb valutar și băncile licențiate au dreptul să modifice, o singură dată în decursul programului de lucru, cursul valutar la panou. Este valabil pentru unitățile cu program de lucru de până la 12 ore. Cele cu program mai mare de 12 ore o pot face de două ori. Prima modificare se va face în decursul primelor 12 ore de lucru, iar a doua modificare – în următoarele 12 ore.

Cât despre diferențele de curs de la bancă la bancă sau case de schimb, Banca Națională a Moldovei menționează că unitățile de schimb valutar stabilesc în mod independent cursurile de cumpărare și vânzare a valutelor pentru efectuarea operațiunilor de schimb valutar în numerar cu persoane fizice. În cazul în care banca licențiată are mai multe birouri de schimb valutar, acestea pot stabili cursuri de cumpărare și vânzare diferite pentru fiecare filială. Legislația în vigoare nu prevede plafoane la stabilirea cursului de schimb valutar pentru operațiunile în numerar cu persoane fizice.

În cazul suspectării unor abuzuri admise de către unitățile de schimb valutar cetățenii pot contacta Banca Națională a Moldovei, la numărul de telefon: 022-822-502.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte