Proiect finanțat de DEPARTAMENTUL PENTRU RELAȚIA CU REPUBLICA MOLDOVA
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Importul maşinilor mai vechi ar putea fi autorizat de autorități

07 August 2019 11:45 1438 0 Ultima modificare 07 August 2019 11:46

Asociaţiile de mediu propun autorităţilor să rezolve problema maşinilor vechi ce poluează şoselele Republicii Moldova. Societatea civilă este îngrijorată după ce pe masa deputaţilor a ajuns un proiect de lege care propune majorarea vârstei de import a autovehiculelor. Specialiştii spun că iniţiativa este alarmantă, deoarece riscăm să încărcăm traficul rutier cu unităţi de transport învechite, uzate şi poluante.

Noul proiect de lege presupune mărirea termenului de exploatare a unor maşini destinate transportului a mai mult de 20 de persoane, de la 10 la 15 ani şi a celor cu 20 de persoane, de la 7 la 10 ani.

Reprezentanţii societăţii civile din domeniul protecţiei mediului spun că, în timp ce ţările europene scapă de maşinile vechi, în Republica Moldova observăm contrariul.

Părerile şoferilor sunt împărţite. Conform datelor Asociaţiei EcoContact, în Chişinău, vârsta media a parcului de autobuze şi microbuze este de aproape 16 ani. Situaţia este mult mai gravă în teritoriu.

Proiectul de lege privind majorarea vârstei de import a autovehiculelor se află acum în Parlament şi ar trebui să fie votată de deputaţi.
 
Sursa: tvrmoldova.md
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte