Statul va aloca o subvenție unică în mărime de cel puțin 40 mii de lei pentru fiecare loc de muncă creat în anul 2019

03 Iunie 2019 14:19 156 0

Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță că agenții economici pot beneficia de o subvenție unică în mărime de cel puțin 40 mii de lei pentru fiecare loc de muncă creat pe parcursul anului 2019. Aceștia urmează să depună cererile de rezervare a subvenției până la 31 iulie, în scris sau prin intermediul poștei electronice, la adresa Ministerului Finanțelor, informează MOLDPRES.

Pentru a solicita subvenția unică, agenții economici trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe criterii, printre care creșterea efectivului de salariați de cel puțin 100 de persoane, salariul mediu lunar la întreprindere pentru persoanele angajate nu este mai mic decât 75% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie, menținerea posturilor de muncă create pentru cel puțin 3 ani, lipsa restanțelor la achitarea impozitelor şi taxelor față de bugetul public național.

„Acest instrument va duce la sporirea nivelului ocupării forței de muncă și la creșterea plăților la bugetul consolidat, mai mult, va diminua fenomenul achitării salariilor în plic, și respectiv, reducerea evaziunii fiscale”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Cererile depuse vor fi înregistrate în Registrul acordării subvențiilor pentru crearea locurilor de muncă, iar solicitantul va fi informat despre recepționarea acesteia în decurs de două zile lucrătoare. Ulterior, acestea vor fi examinate și aprobate, în conformitate cu criteriile de eligibilitate. Cererile depuse după data limită vor fi examinate la rectificarea bugetului sau în următorul ciclu bugetar.

Potrivit Biroului Național de Statistică, numărul populaţiei ocupate a crescut anul trecut cu aproape 45 mii față de nivelul anului 2017, până la 1252,2 mii de persoane. Rata şomajului (ponderea şomerilor în populaţia activă) a coborât la 3,0 la sută, față de 4,1 la sută în anul 2017.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte