Republica Moldova a devenit vicepreşedinte în cadrul Comisiei ONU pentru Europa a OMT

29 Mai 2019 10:36 286 0

În premieră Republica Moldova a fost aleasă în cadrul organelor statutare ale Organizației Mondiale a Turismului (OMT) în calitate de vicepreședinte al Comisiei ONU pentru Europa, precum şi în poziţie de membru a altor două Comitete de lucru. Votul istoric pentru ţara noastră a avut loc ieri în cadrul celei de-a 64-a reuniuni a Comisiei pentru Europa a Organizației Mondiale a Turismului a Națiunilor Unite.

Pentru prima dată Republica Moldova a fost aleasă în cadrul organelor statutare în calitate de vicepreședinte al Comisiei ONU pentru Europa, cu 27 de voturi din prima rundă de alegeri. Polonia și Serbia pentru că au acumulat un număr egal de voturi în al doilea tur de scrutin şi vor împărți mandatul de al doilea vicepreședinte al Comisiei în mod alternativ. Președinte al Comisiei pentru Europa a OMT fără vot a devenit Grecia. Republica Moldova a mai fost aleasă prin vot și în calitate de membru în două Comitete de lucru ale Organizației: Comitetul statistică contul satelit în turism și Comitetul turism și competitivitate.

Potrivit ambasadorului Republicii Moldova în Regatul Spaniei, Reprezentantul Republicii Moldova pe lângă OMT, Violeta Agrici, calitatea de membru în aceste organisme va aduce o valoare adăugată pentru promovarea ţării noastre ca destinație turistică, integrarea noilor tendințe și tehnologii și atragerea investițiilor străine în Republica Moldova. „Având în vedere că turismul a fost declarat unul dintre sectoarele prioritare ale economiei ţării noastre, calitatea de membru în organele statutare, precum și în alte formate structurale ale OMT, va oferi Republicii Moldova posibilitatea să participe proactiv la procesul decizional al Organizației”.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova își exprimă recunoștința față de toate statele membre care au sprijinit Republica Moldova și își asumă deplin angajamentul de a contribui activ la activitatea Comisiei OMT pentru Europa și ale Comitetelor respective.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte