O delegație a CFM a participat la ședinţa Consiliului pentru transport feroviar al statelor CSI și Baltice

15 Mai 2019 17:20 247 0

În perioada 14-15 mai 2019 la Helsinki (Finlanda) a avut loc a 70-a şedinţă jubiliară a Consiliului pentru transport feroviar al statelor-membre ale Comunităţii.  La eveniment a participat și o delegaţie a Căii Ferate din Moldova (CFM), în frunte cu Iurii Topală, directorul general al întreprinderii.

În cadrul şedinţei au fost examinate subiecte referitoare la coordonarea acţiunilor căilor ferate din statele Comunității pentru a organiza traficul internaţional de călători şi mărfuri, a utiliza în comun stocul vagoanelor de marfă şi containerele, a efectua achitările reciproce pentru transport şi serviciile oferite, a elabora actele normative. 

De asemenea au fost determinate acțiunile menite să îmbunătăţească organizarea traficului și utilizarea eficientă a materialului rulant.

În cadrul evenimentului a fost examinat orarul circulaţiei trenurilor pentru anii 2019/2020 și totalurile recensămîntului containerelor din anul 2018, şi au fost adoptate decizii pentru pregătirea recensămîntului vagoanelor de marfă în anul 2019. 

La încheierea şedinţei şefii administraţiilor feroviare au semnat procesul-verbal final.

Aceste ședințe sunt necesare pentru a menține integrată infrastructura feroviară din Republica Moldova în rețeaua feroviară regională. 

Acest fapt, împreună cu modernizarea planificată a infrastructurii feroviare naționale și a parcului de locomotive, va determina creșterea tranzitului de mărfuri prin Moldova și a rentabilității CFM în următorii ani.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte