A fost a selectat furnizorul de energie electrică pentru noul sezon

15 Martie 2019 14:52 351 0 Ultima modificare 15 Martie 2019 14:53

Întreprinderile cu capital străin RED Union Fenosa și Gaz Natural Fenosa Furnizare Energie anunță că au selectat furnizorul de energie electrică pentru perioada 1 aprilie 2019-31 martie 2020. Potrivit unui comunicat, difuzat astăzi de furnizorul de energie, compania Energocom va livra energie electrică la un preț mediu de 54,2 dolari SUA pentru un megawatt/oră (MWh), ceea ce reprezintă o creștere cu 2 la sută față de prețul actual de procurare a energiei electrice, informează MOLDPRES.

Departamentul Relații Externe și Comunicare al întreprinderilor mai precizează că volumul de energie necesară întreprinderii de distribuție va fi asigurat de către Energocom în proporție de 85 la sută de la CERS Moldovenească (cunoscută şi ca Centrala de la Cuciurgan) la prețul de 52,4 dolari /MWh și 15 la sută de la DTEK Pavlogradugoli din Ucraina la prețul de 64,4 dolari SUA/MWh.

Procedura de selectare a ofertei, cu participarea Grupului de observatori, se va finaliza cu semnarea noului contract de furnizare a energiei electrice şi prezentarea acestuia spre avizare ANRE.

Vechile contracte expiră la 31 martie 2019. În prezent, Union Fenosa importă, prin intermediul societății pe acțiuni Energocom, energie electrică de la compania Centrala electrică Moldovenească (Centrala de la Cuciurgan) și DTEK Pavlogradugoli din Ucraina. Potrivit contractelor semnate la 14 martie anul trecut, 70 la sută din energia electrică necesară Republicii Moldova este achiziționată de la Centrala de la Cuciurgan, iar 30 la sută - de la compania DTEK Pavlogradugoli din Ucraina.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte