ANSA a stabilit o serie de acțiuni pentru a exporta în UE carne și ouă

15 Martie 2019 13:08 219 0

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a convocat astăzi o ședință de lucru cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

În cadrul ședinței au fost discutate metodele implementării Planului de acțiuni pentru obținerea de către Republica Moldova a dreptului de a exporta în Uniunea Europeană carne de pasăre și ouă de categoria B.

Pentru a putea exporta produsele de origine animalieră în UE, Republica Moldova trebuie să treacă cu succes misiunea de audit a DG-Sante, care este preconizată pentru luna septembrie a anului curent, îndeplinind o serie de condiții de bază. 

„Am stabilit împreună cu ANSA o serie de acțiuni care urmează a fi realizate în termen de o săptămână. Astfel, Agenția urmează să prezinte informații complete privind acreditarea laboratoarelor la standardul internațional ISO 17025 și pregătirea operatorilor naționali din domeniul fabricării produselor de origine animalieră”, a declarat Chiril Gaburici.

La ședință s-a mai convenit asupra organizării unei ședințe comune cu partenerii din România pentru a discuta despre tranzitul produselor compuse prin Uniunea Europeană.

Potrivit Ministerului Economiei, exporturile produselor moldovenești pe piața UE în perioada anului 2018 au atins o valoare de 1,86 mlrd de dolari SUA, reprezentând astfel 68,79% din totalul exporturilor Republicii Moldova. 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte