Banca Mondială va eficientiza mediul de afaceri din stânga Nistrului

13 Martie 2019 13:16 312 0 Ultima modificare 13 Martie 2019 13:18

Banca Mondială este dispusă să promoveze iniţiativele menite să sporească transparenţa mediului de afaceri în raioanele de est ale Moldovei.

Acest subiect a fost discutat marţi, la întrevederea şefului Biroului Politici de Reintegrare, Marian Gherman, cu directorul de ţară al Băncii Mondiale, Anna Akhalkatsi, care a fost însoţită de un expert din cadrul Corporaţiei Financiare Internaţionale, transmite Infotag.md.

Dialogul s-a concentrat pe experienţa productivă a interacţiunii dintre Banca Mondială şi autorităţile de profil ale Republicii Moldova în implementarea unor proiecte ce au contribuit la îmbunătăţirea la nivel naţional a situaţiei din sfera antreprenorială şi la eficientizarea sau modernizarea unor servicii publice prestate în acest sens.

Referindu-se la posibilitatea implementării unor asemenea iniţiative în stânga Nistrului, Gherman a menţionat că "orice intenţii de proiecte de acest gen trebuie să fie coordonate la toate etapele de implementare cu instituţiile competente ale Republicii Moldova şi cu implicarea în proces a experţilor sectoriali".

El a exprimat mulţumiri pentru buna conlucrare stabilită între Biroul Politici de Reintegrare şi Banca Mondială, precum şi a menţionat necesitatea menţinerii unor contacte permanente, cu efectuarea schimbului de informaţii corespunzător şi acordarea reciprocă a asistenţei necesare.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte