Persoanele cu dizabilități locomotorii vor fi scutite de achitarea plăților vamale la importul unor tipuri de autoturisme

11 Februarie 2019 14:54 191 0

Persoanele cu dizabilități locomotorii vor fi scutite de achitarea plăților vamale la importul autoturismelor cu capacitatea cilindrică de până la 2 500 cm3, indiferent de termenul de exploatare. Modificările au fost aprobate astăzi de guvern, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, pentru a beneficia de scutiri, solicitanții vor trebui să prezinte un set de acte prevăzute în Regulamentul cu privire la modul de aplicare a facilităților fiscale şi vamale la importul mijloacelor de transport cu destinație specială.

Conform autorităților vamale, modificările simplifică considerabil procedura de import a autoturismelor cu destinație specială, fiind eliminate condițiile care prevedeau ca autoturismul să fie dotat sau reutilat corespunzător.

De asemenea, astfel de vehicule vor putea fi importate cu scutiri odată la cinci ani. Până acum, acest lucru era posibil doar după expirarea termenului de șapte ani.

O altă noutate e că de facilitățile enumerate vor beneficia toate persoanele cu nevoi speciale, indiferent de gradul de dizabilitate.

Modificările vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte