Ministerul Economiei va lansa un nou program pentru IMM-uri

01 Februarie 2019 14:20 194 0 Ultima modificare 01 Februarie 2019 14:21

Ministerul Economiei și Infrastructurii lucrează la elaborarea unui nou program-pilot național „ÎMM-uri verzi3”, prevăzut să susțină întreprinderile din țară care vor să aplice modele de afaceri și tehnologii prietenoase mediului. Acesta urmează a fi aprobat anul curent, transmite MOLDPRES.

Obiectivul general al programului este de a sprijini IMM-urile în implementarea practicilor prietenoase mediului, desfășurarea activităților mai puțin poluante și protejarea biodiversității și resurselor naturale.

Programul va avea o perioadă de implementare de 3 ani, cu trei grupuri mari de acțiuni și se va axa pe trei beneficii economice cheie în ceea ce privește ecologizarea IMM-urilor și anume –  reducerea costurilor întreprinderii printr-o mai bună gestionare a resurselor și deșeurilor, îmbunătățirea imaginii întreprinderii pentru a accesa noi piețe de desfacere și axarea pe crearea locurilor de muncă mai sigure din punct de vedere ecologic.

Secretarul general de stat al ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, a menționat la o ședință de lucru că acest program va contribui, în particular, la creșterea competitivității IMM-urilor.

Întreprinderi mici și mijlocii reprezintă circa 97 la sută din numărul total de companii din Republica Moldova. 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte