VOCEA CARE NE UNEȘTE

Cutremur în Japonia. 20 de răniți, întreruperi de curent și avarii la rețelele de apă în regiunea Tokyo

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 a zguduit joi seară regiunea Tokyo din Japonia. Seismul s-a soldat cu circa 20 de răniţi, în timp ce numeroşi navetişti au rămas blocaţi, iar alimentarea cu apă a fost întreruptă în mai multe zone, scrie jurnal.md.

Cutremurul, înregistrat la ora 22:41 PM (13:41 GMT), a fost de nivel „5 plus” pe scala seismică a Japoniei, o intensitate care ar putea provoca unele daune clădirilor şi pene de curent, potrivit Agenţiei de Meteorologie din Japonia, preluată de agenția Kyodo, scrie Digi24.RO.

Seismul, resimţit la Tokyo şi în prefectura Saitama, a avut epicentrul în nord-vestul prefecturii Chiba, la o adâncime de aproximativ 75 de kilometri, a indicat agenţia.

Circa 20 de persoane au fost rănite, printre acestea o pasageră care a căzut şi s-a lovit la cap în momentul în care un tren s-a oprit brusc, potrivit poliţiei şi pompierilor.

Au fost consemnate mai multe cazuri de ţevi sparte, care au provocat întreruperi ale alimentării cu apă în Tokyo, potrivit autorităţilor. Totodată, au fost înregistrate pene de curent în aproximativ 250 de gospodării din capitala Japoniei, însă alimentarea cu energie electrică a fost restabilită.

Un cutremur de o intensitate similară s-ar putea produce în cursul săptămânii, a avertizat Agenţia de Meteorologie, un oficial declarând că acest risc este de 10-20%, pe baza mişcărilor telurice anterioare.

Premierul Fumio Kishida, al cărui guvern a înfiinţat imediat un grup de lucru pentru răspunsul la cutremur, a declarat reporterilor că a dispus ca autorităţile să ajute victimele seismului şi să prevină producerea unor daune suplimentare.

Companiile feroviare au declarat că majoritatea serviciilor de Tokyo Metro Co. şi unele linii de tren de mare viteză şi-au reluat funcţionarea după seism.

De asemenea, nu au fost raportate daune pe Aeroportul Internaţional Narita, la est de Tokyo, iar autorităţile de transport au declarat că pistele de pe Aeroportul Haneda din Tokyo au fost redeschise după verificări.

Japonia se afla la convergenţa a patru plăci tectonice, fiind astfel predispusă la activitate seismică. Ţara găzduieşte, de asemenea, o sută de vulcani activi.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

cele mai populare