Un teatru din Chișinău a efectuat un turneu la Iași și București

28 Ianuarie 2019 19:08 216 0 Ultima modificare 28 Ianuarie 2019 19:08

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” s-a întors astăzi dintr-un turneu, care a fost efectuat în perioada 21-27 ianuarie la Iași și București, informează MOLDPRES.  

Solicitat de agenție, directorul artistic al instituției, Alexandru Cozub, a menționat că acest turneu s-a desfășurat în cadrul ediţiei a 6-a a proiectului “Teatru românesc la Bucureşti, Iaşi și Chişinău”.

”În total, am prezentat cinci spectacole. La Iași am jucat, spectacolul ”Sfatul Țării”, realizat după un scenariu semnat de Mariana Onceanu-Hadârcă (Chișinău) și Cristian Hadji-Culea (Iași), ”Livada de vișini” de A. P. Cehov și ”Carnavalul” după I. L. Caragiale. Pe 26 ianuarie, pe scena Teatrului Național ”I.L. Caragiale” din București, am prezentat ”Carnavalul”, iar ieri, 27 ianuarie – ”Livada de vișini”. Toate reprezentațiile au fost jucate cu sălile arhipline. Suntem așteptați în aceste orașe și la anul, cu alte premiere”, a precizat Alexandru Cozub.

Proiectul „Teatru românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău” a fost lansat în 2014, fiind cel mai amplu schimb cultural între teatrele din R. Moldova și România.

 
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.