Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Bibliotecile vor putea presta mai multe servicii contra plată

23 Ianuarie 2020 11:40 332 0 Ultima modificare 23 Ianuarie 2020 11:42

Bibliotecile publice vor avea posibilitatea să presteze servicii contra plată, menite să ofere condiții mai bune pentru cititori, potrivit unui Regulament în acest sens, aprobat de Guvern.

Printre serviciile respective sunt tipărirea documentelor la imprimantă, împrumutarea unor materiale la domiciliu sau a unor echipamente, dar și a sălilor bibliotecilor pentru evenimente private, prelucrarea unor informații, cataloage aparținând bibliotecilor, redactarea referințelor bibliografice, în total conform anexei 27 de servicii.

Plata serviciilor se va face pe oră, prin sistemele de plată fixă sau de abonament și va varia între 20 și 100 lei.

Lista serviciilor și mărimea tarifelor va fi stabilită de autoritatea publică locală, care a constituit biblioteca publică respectivă.

Ministrul educației, culturii și cercetării Corneliu Popovici a precizat că mijloacele obținute de la prestarea serviciilor contra plată vor fi investite în dezvoltare condițiilor pentru activitate cititorilor, tuturor vizitatorilor bibliotecilor publice.

Totodată, ministru a spus că, actualmente, bibliotecile prestează un număr mare de servicii fără plată.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.