Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

(VIDEO) Magia sărbătorilor de iarnă a ajuns și în casa lui Gheorghe Urschi

08 Ianuarie 2020 14:15 912 0 Ultima modificare 08 Ianuarie 2020 17:35

BETA: Casa lui Gheorghe Urschi a fost cuprinsă de magia sărbătorilor de iarnă. Actorii de la Teatrul Național „Mihai Eminescu” i-au cântat colinde maestrului umorului moldovenesc. Pe pagina de Facebook a lui Gheorge Urschi a fost postat un clip video în care artiști precum Petru Oistric, Aliona Triboi, Nicu Suveică, Valentin Zorilă, Angela Ciobanu și Ana Tkacenco au colindat. Maestrul, emoționat, s-a bucurat că colegii de breaslă nu la-u uitat.

BETA: De-a lungul celor peste 40 de ani de activitate, Gheorghe Urschi a scris cărți și piese de teatru, a realizat numeroase emisiuni și concerte. Este membru al Uniunii Teatrale și Uniunii Scriitorilor din Moldova. În iunie 2011 a suferit un atac cerebral, urmând un an de spitalizare, printre care 4 luni la o clinică de reabilitare în Israel.

La 20 iulie 2012 i-a fost oferit titlul de „Artist al poporului” pentru succese în activitatea de creație. Pe 18 ianuarie 2014, de ziua sa de naștere, a devenit cetățean de onoare al orașului Chișinău. Anul acesta, maestrul va împlini 72 de ani.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.