Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Un grup de preoți ai Mitropoliei Basarabiei, cu colindul în România

25 Decembrie 2019 11:41 321 0 Ultima modificare 25 Decembrie 2019 11:43

Grupul Coral al Mitropoliei Basarabiei, însoțiți de pr. Arhid Maxim Sturza, consilier mitropolitan, au fost solii ÎPS Părinte Mitropolit Petru, ducând vestea Nașterii Mântuitorului și mesajele de felicitare și urările de bine ale Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei, în Centrele Eparhiale Vecine, la Iași, la Huși și Galați.

În dimineața zilei de 23 decembrie 2019, membrii corului mitropolitan au fost așteptați de ÎPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la Reședința Mitropolitană din Iași, care a apreciat efortul colindătorii Mitropoliei Basarabiei de a veni de la Chișinău până la Iași, pentru a împărtăși bucuria sărbătorilor de iarnă.

După care, în drum spre Galați membrii corului au făcut un popas la episcopia Hușilor unde au fost întâmpinat de PreaSfințitul Părinte Ignatie cu bucuria de a revedea confrații basarabeni, pe care îi așteaptă și îi vizitează de căte ori are ocazia cu mare drag.

Pentru a duce la bun sfârșit misiunea încredințată, colindătorii Mitropoliei Basarabiei s-au deplasat la Galați, unde îi aștepta, cu bucurie sfântă ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, căruia de asemenea i-au transmis mesajul de felicitare al ÎPS Petru, și au adus atmosfera dein Betleem în reședința Arhiepiscopală din Galați, printr-o interpretare de excepție a unui buchet de colinde românești.

Sursa: infoprut.ro

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.