Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Circul din Chișinău are o copie digitală 3D, realizată cu un scaner laser

24 Decembrie 2019 12:45 219 0 Ultima modificare 24 Decembrie 2019 12:47

Clădirea Circului din Chișinău are un model 3D, care va asigura conservarea clădirii. Copia digitală a fost realizată cu ajutorul unui aparat laser, de mare precizie, și va fi folosită în cadrul proiectului de renovare, susținut de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova, transmite IPN.

Echipamentul a măsurat distanțele dintre diferite elemente ale edificiului, cu exactitate de milimetri. Imaginea creată de computer în baza acestor date reproduce fidel construcția care poate fi analizat spațial.

Lucrările de la Circ au fost efectuate în cadrul expertizei tehnice realizate la comanda Programului UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD. Expertiza a arătat, de asemenea, că blocul A al Circului, unde este situată arena mare, poate fi reparat. Studii preliminare au fost efectuate de administrația instituției în anii 2018 și 2019. Acum urmează etapa de proiectare. Pe parcursul acestei faze, experții vor indica exact ce lucrări vor trebui efectuate.

Uniunea Europeană a alocat pentru tot proiectul circa două milioane de euro, dintre care peste 1,5 milioane de euro pentru lucrări care ar urma să înceapă în iunie 2020.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.