Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Complexul Arena Chișinău va fi dat în exploatare în aprilie 2020

13 Decembrie 2019 11:37 417 0 Ultima modificare 13 Decembrie 2019 11:40

Complexul Arena Chișinău va fi dat în exploatare la sfârșitul lunii aprilie a anului viitor. Potrivit ministrului economiei și infrastructurii, Anatol Usatîi, recepționarea obiectivului și darea în exploatare poate avea loc doar în momentul în care va fi asigurată funcționarea acestuia conform destinației generale și nicidecum pe părți, transmite IPN.

În cadrul unei ședințe convocate la Guvern vineri, ministrul a declarat că au fost audiate rapoartele tuturor proprietarilor de rețele. Nu există probleme în ceea ce ține de conectarea Arenei la gaze, apă, canalizare și la electricitate. Conectarea la rețeaua de drumuri urmează să aibă loc în două etape.

Chișinău Arena este construită printr-un parteneriat public-privat, cu o capacitate de până la cinci mii de locuri și spații pentru activități sportive, culturale, zonă de antrenamente, piscină olimpică, club de tenis, precum și expoziții, conferințe și întruniri.

Procuratura Anticorupție anunța în octombrie că desfășoară cercetări pe faptele pretinse a fi ilegale la realizarea contractului de parteneriat public-privat pentru proiectarea și construcția Arenei în extravilanul comunei Stăuceni din municipiul Chișinău. Până acum, s-a comunicat doar că au fost audiate mai multe persoane.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.