Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.
×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 815

A fost dezvelit bustul poetului Dumitru Matcovschi, la Chișinău, de Ziua Națională a României

01 Decembrie 2019 12:56 430 0 Ultima modificare 01 Decembrie 2019 12:58

Astăzi a fost dezvelit bustul poetului Dumitru Matcovschi, instalat pe Aleea Clasicilor Literaturii Române din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chişinău.

Potrivit Primăriei municipiului Chişinău, cheltuielile pentru realizarea conceptului şi instalarea obiectivului, în valoare de 480 de mii de lei, dintre care 283 de mii pentru confecţionarea bustului, au fost acoperite din sursele bugetului municipal.

Autorii lucrării sunt: sculptorii Victor Macovei, Ruslan Tihonciuc şi arhitectul Victor Vieru. Echipa de artişti a fost selectată de Primăria Chişinău, în baza unui concurs municipal deschis.

Dumitru Matcovschi (1939-2013), s-a născut în satul Vadul Raşcov, judeţul Soroca (în prezent raionul Şoldăneşti), a fost poet, prozator şi dramaturg. Este recunoscut în critica literară pe plan internaţional şi reprezintă un simbol al Mişcării de Renaştere Naţională din anii ʼ90 ai sec. XX.

Sursa: TVRMoldova.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.