Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

REGINA-MAMĂ A ROMÂNIEI SE ÎNTOARCE ACASĂ // VIDEO

18 Octombrie 2019 15:09 517 0

Moment istoric. Regina-mamă Elena a României, se întoarce acasă. La 71 de ani de la plecarea în exil şi la 37 de ani de la deces, mama regelui Mihai se va alătura suveranilor României moderne. Sicriul cu osemintele acesteia a fost adus din Elveția, cu un avion militar. Ea va fi înhumată, așa cum și-a dorit fiul său, la Mănăstirea Curtea de Argeș. Sicriul Reginei Elena va fi depus în Catedrala istorică Episcopală și Regală, iar în seara zilei de astăzi, publicul se poate închina și reculege la catafalc. Slujba de înmormântare va fi oficiată mâine.

Familia regală anunță doliu pentru zilele de 18, 19 și 20 octombrie. În anii '40, mama regelui Mihai a salvat sute de mii de oameni de furia naziştilor, s-a opus abuzurilor primilor ani ai ocupaţiei sovietice şi a încercat din răsputeri, alături de fiul ei, să păstreze ţara în lumea liberă. Regina Elena a murit în Elveția, pe 29 noiembrie 1982, timp în care România se afla sub dictatura comunistă.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.