Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

STRADA REGINA MARIA, LA PARIS // VIDEO

16 Octombrie 2019 16:05 353 0 Ultima modificare 16 Octombrie 2019 16:12

O stradă din Paris a fost denumită în cinstea Reginei Maria a României. Situată pe malul Senei, în apropiere de Turnul Eiffel, aceasta a fost inaugurată în prezenţa Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei, Principelui Radu şi a numeroşi oficiali români şi francezi.

Decizia de a numi o stradă în cinstea Reginei Maria reprezintă un gest de recunoştinţă a administraţiei locale faţă de rolul pe care l-a avut Suverana la Conferinţa de Pace de la Paris din 1919.

Atunci, Alteța Sa regală a susținut cauza României în fața Marilor Puteri, având un rol esențial în recunoașterea Marii Uniri de la 1918 și în recunoașterea țării vecine drept învingătoare în Primul Război Mondial.

Regia Maria a României a fost prințesă a Marii Britanii și Irlandei, fiind nepoata reginei Victoria. Ea s-a căsătorit cu Regele Ferdinand I al României și a fost mama Regelui Carol al II-lea.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.