Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

A MURIT ACTRIȚA TAMARA BUCIUCEANU // VIDEO

16 Octombrie 2019 15:24 363 0

Actriţa originară din Basarabia, Tamara Buciuceanu, cunoscută, în special, pentru rolul profesoarei Isoscel din fimul "Liceenii", a murit.

Artista în vârstă de 90 de ani fusese internată, la începutul lunii, la Spitalul Elias din Bucureşti din cauza unei boli cardiace.

Tamara Buciuceanu s-a născut la Tighina. De-a lungul carierei sale a făcut teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune şi film şi a interpretat peste 1.500 de roluri memorabile.

Acum opt ani, în semn de preţuire pentru impresionanta activitate artistică, Tamara Buciuceanu a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Cu mesaje în memoria regretatei actrițe au venit numeroși artiști și politicieni români, precum actorii Alexandru Arşinel și Ștefan Bănică Junior, președintele Senatului, Teodor Meleşcanu și fostul ministru al Culturii, Ionuţ Vulpescu. Și familia regală a României a menționat că actrița lasă o urmă de neșters în cultura română.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.