Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

LA MULȚI ANI, CHIȘINĂU! // VIDEO

14 Octombrie 2019 13:38 326 0

Municipiul Chișinău a îmbrăcat astăzi straie de sărbătoare! Capitala țării noastre împlinește 583 de ani. La începuturi, oraşul nu era decât o moşie boierească pe malurile râului Bâc.

În 1641, domnitorul Vasile Lupu trece moşia în proprietatea Mănăstirii Sfânta Vineri, din Iaşi. Au urmat două secole în care numărul meşteşugarilor şi al negustorilor a crescut semnificativ.

Cu timpul, Chişinăul a devenit un mic târg, a cărui dezvoltare accelerată a început din 1812, când devine capitala guberniei Basarabia.

La mijlocul secolului al 19-lea, datorită arhitectului Alexandru Bernardazzi, Chişinăul capătă aspect de oraş.

După Marea Unire de la 1918, în Chişinău sunt deschise mai multe şcoli, tipografii, biblioteci, teatre şi încep să funcţioneze întreprinderi industriale. Capitala se dezvoltă şi ajunge un important centru administrativ, economic şi cultural.

În prezent, din punct de vedere administrativ, orașul este divizat în cinci sectoare: Centru, Botanica, Buiucani, Râșcani și Ciocana.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.