Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

PREMIUL NOBEL PENTRU CHIMIE // VIDEO

10 Octombrie 2019 12:20 324 0

Un neamț, un britanic și un japonez sunt laureații din acest an ai Premiului Nobel pentru Chimie. Aceștia au fost apreciați pentru dezvoltarea bateriilor litiu-ion, care față de cele tradiționale, durează mai mult, au o densitate energetică superioară, cântăresc mai puțin și au o durată de viață mai lungă.

Membrii Academiei Regale Suedeze de Științe au decis să decerneze Premiul Nobel 2019 pentru Chimie lui John B. Goodenough, M. Stanley Whittingham și Akira Yoshino, pentru dezvoltarea bateriilor cu litiu. )

Se consideră că bateriile litiu-ion au revoluționat viețile oamenilor de când au intrat pe piață la nivel larg. Acestea sunt folosite pentru dispozitive variate - de la telefoane mobile la laptopuri și mașini electrice.

Neamțul John B. Goodenough este cea mai vârstnică persoană care a primit până acum premiul Nobel.

Joi vor fi decernate cele două premii Nobel pentru literatură, iar vineri, cel pentru pace. Premiul pentru economie va fi decernat pe 14 octombrie.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.