Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

ȘI VISELE MERG LA ȘCOALĂ // VIDEO

09 Octombrie 2019 18:45 397 0

Dascălii din Chișinău au avut parte de o sărbătoare pe cinste de ziua lor profesională. Un concert inedit a fost pus în scena Filarmonicii Naționale, acolo unde mai mulți interpreți autohtoni au încins atmosfera. Vizibil emoționați, profesorii prezenți la eveniment au declarat că cel mai important cadou pentru ei ar fi recunoștința discipolilor.

 

Evenimentul, ajuns la cea de-a doua ediție, a fost organizat și regizat de prezentatoarea de la Radio Vocea Basarabiei, Zina Bivol. Jurnalista spune că și-a propus ca, prin intermediul acestui concert, să transmită recunoștință pentru dascălii care cresc generații.

Șefa Direcției Educație, Tineret și Sport din cadrul Primăriei Chișinău, sub a cărei egidă s-a desfășurat evenimentul, afirmă că autoritățile încearcă să motiveze tinerii specialiști să se alăture la sistemul educațional.

Deși salariile dascălilor lasă de dorit, tinerii speciliști susțin că elevii sunt cei care-i determină să rămână în sistem.

Ziua Internaţională a Profesorilor se sărbătoreşte pe 5 octombrie din anul 1994. UNESCO a ales această zi pentru celebrarea dascălilor din toată lumea, cu scopul de a asigura îndeplinirea nevoilor educaţionale ale tuturor şcolarilor şi de a mobiliza sprijinul pentru profesori.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.