Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

ION MORARU S-A STINS DIN VIAȚĂ // VIDEO

09 Octombrie 2019 16:35 985 0

Fostul deținut și disident politic, Ion Moraru, s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. Dragostea sa față de neamul românesc l-a dus la chinuri groaznice, acesta fiind motivul pentru care, la vârsta de doar 17 ani, Ion Moraru s-a aruncat în lupta cu regimul sovietic de ocupaţie.

Anii grei de gulag, pe care i-a trăit în stelepe kazahe, au fost descriși cu lux de amănunte în trilogia autobiografică „Pustiirea. Treptele infernului şi Fata cu miros de busuioc”, tipărită la Mănăstirea Putna.

Cu doar câteva zile înainte de trecerea în neființă, acesta a fost vizitat la casa sa din comuna Mandâc, din raionul Drochia, de Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Diplomatul a povestit că a fost rugat ca atunci când va ajunge în România să sărute pământul Țării și pentru Domnia Sa.

L-am vizitat astazi, in comuna Mandac, raionul Drochia, pe Domnul Ion (Vaniusa) Moraru, un luptator pentru libertatea si...

Publicată de Daniel Ionita pe Sâmbătă, 5 octombrie 2019

Și deputatul Octavian Țîcu a transmis condoleanțe familiei lui Ion Moraru. Acesta îl descrie ca „un munte de om, care a stat ca o stâncă a românismului pe acest petic de pământ și ca un exemplu implacabil al rezistenței anti-sovietice”.

Nenea Ion Moraru s-a dus... S-a dus în lumea celor drepți. Un munte de om, care a stat ca o stâncă a românismului pe...

Publicată de Octavian Ticu pe Miercuri, 9 octombrie 2019

Ion Moraru este unul dintre protagoniștii piesei de teatru „Dosarele Siberiei”, pusă în scenă de Teatrul Național Mihai Eminescu din Chișinău. Pe parcursul vieții sale, acesta a suportat temnița grea, foametea, frigul și spaima morții din mina de cărbune în care a rămas îngropat de viu.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Please publish modules in offcanvas position.